Menu Sluiten

2022 Gaan we weer forenzen?

Specialized Allez Sprint Comp Disc

De afgelopen maanden ben ik slechts sporadisch naar het werk gegaan op de fiets. Logisch als thuiswerken de standaard is voor een kantoorwerker. Ik ben blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het voorkomen van meer besmettingen in de afgelopen twee jaar. Maar kijk ook uit naar de periode dat ik weer wekelijks en misschien wel dagelijks op de fiets naar het werk kan. Het zal nog wel even duren, maar het vooruitzicht lijkt er te zijn.

De vraag of ik weer ga forenzen is eigenlijk niet eens gesteld in de context van de pandemie. Maar meer in de context van de beschikbaarheid van een racefiets. De pandemie heeft de logistiek en productie van racefietsen in de war geschopt. En natuurlijk was ik zo slim om mijn racefiets voor de zomervakantie te verkopen. Ik heb toen mijn Specialized Roubaix verkocht en wilde na de zomervakantie een Specialized Allez (61 cm) met schijfremmen. Misschien eerst weer een tweedehands, maar dit jaar een nieuwe. Maar werd een probleem. Nieuwe fietsen zijn nauwelijks te krijgen en er is slechts een beperkt aanbod van tweedehands fietsen.

Om toch kilometers in de benen te houden ben ik sporadisch, op het hoogtepunt 2 keer per week, op mijn Batavus Stabilo naar het werk gefietst. Lekker doortrappen op zo’n stalen ros. Ook heb ik nog wat kilometers gemaakt op mij BH Orquina in Spanje. Daarnaast ben ik vrijwilliger geworden van Fietsmaatjes Hillegom Lisse en ga ik één keer in de twee weken met een gast op een duofiets.

2022 wordt een jaar voor nieuwe avonturen. De speurtocht naar een nieuwe fiets, mooie ritten samen met mijn ‘broertje’, mooie ritten met m’n fietsmaatje en hopelijk veel artikelen die ik met jullie kan delen.

Ik heb er weer zin in, veel plezier.

René

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.