Menu Sluiten

Van spits naar fit: woon-werkverkeer op de racefiets

two man and woman riding bicycles on road

Stel je voor: je stapt op de racefiets en rijdt in een aangenaam tempo naar je werk. Je bent fit, energiek en komt aan op je werkplek zonder dat je gestrest bent van een lange file. Dit kan werkelijkheid worden als je overweegt om over te stappen op woon-werkverkeer op de racefiets. En ik kan het weten, ik heb die overstap 3 jaar geleden gemaakt

Er zijn tal van voordelen om voor het woon-werkverkeer over te stappen van de auto naar de racefiets. Ten eerste is het een gezonde manier om naar het werk te gaan. Daarbij is fietsen een uitstekende manier om je conditie te verbeteren en om calorieën te verbranden. Bovendien kan het fietsen je helpen om te ontspannen en de dag te beginnen met een energiek en positief gevoel.

Daarnaast kan woon-werkverkeer op de racefiets ook financieel voordelig zijn. Je bespaart immers op brandstofkosten en parkeerkosten en in de meeste gevallen kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding van je werkgever.

Werkgevers kunnen faciliteiten bieden om het zo voor de medewerkers aantrekkelijker te maken om op de racefiets naar het werk te komen. Denk hierbij aan een goede (bewaakte) fietsenstalling, zodat je je fiets op een veilige plaats kunt parkeren. Of het beschikbaar stellen van douches en kleedkamers, zodat je je op de werkplek kunt omkleden en opfrissen na de rit.

Verder kan het helpen als de werkgever informatie verstrekt over de beste fietsroutes naar het werk en eventueel zelfs fietskaarten of navigatiecomputers ter beschikking stelt. Voor de veiligheid kunnen er trainingen worden aangeboden om de medewerkers te leren hoe ze op een veilige manier op de racefiets naar het werk kunnen rijden. Zo kun je leren hoe je verkeerssituaties kunnen aanpakken en hoe je je fiets in goede staat kunt houden.

Als werkgever kan het ook aantrekkelijk zijn om te overwegen om fietslease of een fietsplan aan te bieden, zodat de medewerkers de mogelijkheid hebben om een nieuwe racefiets aan te schaffen zonder dat ze de volledige aanschafprijs in één keer hoeven te betalen.

Al met al zijn er tal van voordelen voor het woon-werkverkeer op de racefiets te kiezen. Het kan een gezonde, financiële en duurzame manier zijn om naar het werk te gaan. Als werkgever kun je bijdragen aan deze keuze door de juiste faciliteiten aan te bieden.

Mijn werkgever biedt goede faciliteiten voor het omkleden en douchen. Ook is er een kilometervergoeding en een werknemersregeling voor de aanschaf van een fiets. Hoe zijn de faciliteiten voor woon-werkverkeer op de racefiets bij jouw werkgever georganiseerd? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.