Menu Sluiten

Fietsroute Lisse – Langevelderslag – Strandafrit 24 (24 km)

white bicycle road sign

Deze route gaat vanuit Lisse via Tespelduyn naar Langevelderslag. En weer terug via strandafslag 24, Noordwijkerhout en Halfweg. Een mooie route van ongeveer 24 kilometer voor fiets en duofiets.

Voor Fietsmaatjes Hillegom Lisse zet ik me in als vrijwilliger. Eén keer in de twee weken maak ik met een gast een rondje op de duofiets. Vanuit Lisse kun je natuurlijk alle kanten op en indien mogelijk plan ik elke keer iets anders. De routes deel ik in mijn blog.


Rondje Lisse – Langevelderslag – Strandafrit 24 (24 km)

De markers in bovenstaande kaart zijn de fietsknooppunten.

Routebeschrijving

Startpunt 29: We beginnen bij de Keukenhofdreef/Heereweg in Lisse. Dit is ook het eindpunt van deze route. Van hier uit gaan we richting de Keukenhof en Langevelderslag.

Via knooppunt 49 en 40 rijden we naar knooppunt 48 bij de spoorwegovergang. Na de spoorwegovergang gaan we linksaf en gaan we het fietspad op richting de Tespellaan. De Tespellaan rijden we helemaal af tot we bij het komen. Daar gaan we onder de N206 door en maken een mooie slingerbeweging over het viaduct om aan de andere kant van het kanaal te komen. Wij rijden helemaal door langs het Oosterduinse meer (47) en gaan LINKSAF de weg op richting het volgende knooppunt.

Bij knooppunt 35 gaan we rechtsaf richting de duinen en Langevelderslag. Pas op bij het oversteken van de Vogelaardreef, zeker als het al wat drukker is in het seizoen. We fietsen lekker door de duinen in en ook bij knooppunt 6 gaan we rechtdoor.

Knooppunt 31 bevind zich bij Langevelderslag. Je kunt even stoppen om te kijken bij de duinafrit, een ijsje kopen, of een bakje koffie drinken. Als je er nog niet aan toe bent fiets dan gerust door, er komen meer leuke plekjes.

We gaan tussen de hekken daar LINKSAF richting Noordwijk. Rijdt het pad af en op de Noraweg gaan we naar LINKS tot we RECHTSAF kunnen op de Hoofdweg tussen de bomen door. Bij de splitsing houden we RECHTS aan en rijden zo om het terrein van de Noordwijkse golfclub heen. Volg het fietspad tot het volgende knooppunt.

Knooppunt 43 Duindamseslag, dit knooppunt herken je eenvoudig: het fietspad kruist deze weg. We hebben er al een lekker stuk op zitten, als je even de bene wilt strekken ga je rechtsaf naar strandafrit 24, het is hier meestal iets rustiger dan Langevelderslag. Als het strandpaviljoen De Zeespiegel open is kun je daar terecht voor een lekker bakje koffie. We gaan weer terug naar het knooppunt.

Bij Knooppunt 43 verlaten we de Hoofdweg en gaan LINKSAF richting knooppunt 42. Op het einde van de Duindamseweg houden we LINKS aan op het Fietspad Randweg. We steken de Randweg over naar de Kraaierslaan en rijden deze helemaal uit tot we weer LINKSAF op de Duindamseweg/Schulpweg zitten.

Bij knooppunt 42 gaan we LINKSAF de Zeestraat in. We rijden naar knooppunt 80 in Noordwijkerhout. En vervolgen de route via de Havenstraat. Onder de Provicialeweg door, rechtdoor op de rotonde tot we op het einde van de Schippersvaartweg LINKSAF gaan de Leidsevaart op. We rijden nu langs de Haarlemmertrekvaart terug naar Halfweg, knooppunt 48.

Bij knooppunt 48 gaan we RECHTSAF richting Lisse. Over het spoor en langs het Landgoed Keukenhof. En via Stationsweg en de knooppunten 40 en 49 steken we de Westelijke Randweg over richting ons eindpunt.


Deze route is ook beschikbaar:

Een mooie route om te fietsen op de fiets en Duofiets. Mochten je vragen of tips hebben laat dan gerust een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.