Menu Sluiten

Forenzende fietser en het nieuws – update week 50

De Forenzende Fietser is hot, hip en trendy. Hij draagt bij aan de klimaatdoelstellingen, de gezondheid, het fileprobleem en het overvolle OV. De Forenzende Fietser is onze nieuwe superheld. Het kan niet anders dan dat deze superheld in de online pers beschreven wordt.

Deze post, ‘De Forenzende Fietser in het nieuws’ werken we periodiek bij. Mocht je een nieuwsartikel gespot hebben die niet in de lijst staat mail de link dan naar: breakingnews@forenzendefietser.nl.


 • December 2019
  • 09/12/2019: Autoretail omarmt de fiets
   Bron: https://www.automobielmanagement.nl
   De fiets is ‘hot’. Om forenzen de auto uit te krijgen en op de (elektrische) fiets stimuleert de overheid werkgevers om de fiets op te nemen in hun mobiliteitsaanbod voor werknemers. Concreet is hiervoor per 1 januari 2020 de nieuwe fiets van de zaak-regeling van kracht. En ook de autoretail heeft de fiets ontdekt.
  • 08/12/2019: E-bikes en deelfietsen ‘halen 200 jaar aan niet-innoveren in’
   Bron: https://nos.nl/nieuwsuur
   De laatste jaren vindt er na decennia stilstand ineens volop innovatie plaats in de fietsenbranche. Veel meer fietsen zijn tegenwoordig deels elektrisch aangedreven, en in steden is de deelfiets al een vast onderdeel van het straatbeeld. Fietsprofessor Marco te Brömmelstroet: “Bij de fiets zie je dat 200 jaar aan niet innoveren nu op de een of andere manier enorm wordt ingehaald. Heel veel bedrijven zijn bezig met het toepassen van allerlei innovaties rondom de fiets.”
  • 08/12/2019: De leasefiets als geheim wapen tegen de files
   Bron: https://nos.nl/nieuwsuur
   Per 1 januari 2020 maakt de nieuwe ‘fiets van de zaak’-regeling het gemakkelijker om een fiets te leasen via de werkgever. De regeling is vergelijkbaar met die voor een leaseauto. Over een leasefiets betaal je 7 procent bijtelling. Zo kun je al voor een paar euro per maand op een dure, elektrische fiets naar het werk. En dat moet 200.000 mensen uit de auto en het openbaar vervoer op de fiets gaan krijgen, als het aan minister voor Milieu en Wonen Stientje Van Veldhoven ligt. “Ik geloof dat de helft van de autoritten in Nederland korter is dan 7,5 kilometer. Dat zijn afstanden die prima op de fiets kunnen.”

 • September 2019
  • 24/09/2019: Sporten niet nodig voor forens die fiets pakt
   Bron: http://ad.nl
   Eén op de drie Nederlanders beweegt al zoveel tijdens de standaardtochtjes naar werk en supermarkt dat extra sporten niet eens nodig is. Deze groep actievelingen loopt en fietst zoveel tijdens dagelijkse bezigheden, dat ze ruimschoots aan de richtlijn van de Gezondheidsraad komt. Die adviseert om minimaal 150 minuten per week te bewegen.
  • 05/09/2019: Bijtellingsregeling voor de fiets van de zaak zorgt voor ‘explosie van e-bike forenzen’
   Bron: https://www.volkskrant.nl
   De opmars van de e-bike krijgt volgens de fietsenindustrie volgend jaar een grote impuls. Dan gaat op 1 januari een nieuwe bijtellingsregeling in. Bedoeld om forenzen te overtuigen de auto te laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.