Menu Sluiten

Lekker stampen, of toch met de bus?

De voorbereidingen voor de werkweek zijn weer begonnen. Op zondagavond wordt altijd het weerbericht gecheckt en kijk ik naar Windfinder voor de regen en windverwachting. ’s Ochtends check ik het altijd met Buienradar.

Een beetje wind is natuurlijk geen probleem voor een woon-werkfietser. Toch zijn er grenzen en moet het forenzen verantwoord blijven. Tot welke windkracht blijf jij fietsen? En wanneer stap je over op ander vervoer? (Ik ga tot 8bft….)


Een blik op de weersverwachting (Windfinder.com) voor morgen laat zien:

  • temperatuur rond de 10 graden
  • heenweg regen in de ochtend
  • terugweg windkracht 6 met uitschieters naar 7 terug, een beetje regen.

Het bekijken van het weer bepaalt welke kleding ik klaar leg. Voor morgen ben ik er wel uit: raceschoentjes met overschoenen, lange waterafstotende broek, thermoshirt met korte mouwen, jasje en regenjasje op de heenweg. Op de terugweg kan het regenjasje hopelijk standby in de tas.

De fiets is er ook klaar voor en staat al in de startblokken: banden op spanning, ketting gesmeerd, velgen schoon, fietscomputer en lantaarn gemonteerd. Het weekend is over, de werkweek mag weer beginnen. Veel plezier allemaal!


Strava update

De regen en wind viel wel mee in de ochtend. Toch was het regenjasje was geen overbodige luxe. Op de Rijksstraatweg langs Wassenaar kon ik even lekker achter een scooter hangen. Een goed begin van de werkweek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.