Menu Sluiten

Windje mee, regen en donker

Vandaag zat het lekker mee op de terugweg. Buienradar gaf nog een paar kleine buien aan, maar rule#9 was van kracht. Het regenjasje toch maar aangedaan en met wind in de rug terug naar huis.

Ik voel me af en toe net een haai, die geruisloos op z’n prooi afzwemt. Met een goed geoliede ketting draait alles zo stil dat ik iedereen ‘sluipend’ inhaal.

Den Haag uit is altijd lastig. Een hoop mensen willen tegelijkertijd naar huis en in de regen is iedereen een beetje afwezig. Het vroege donker en de regen zorgen er voor dat ik iets rustiger rij dan ik zou kunnen. De remweg met de regen is ook langer. Better safe then sorry.

Langs de Rijksstraatweg, de weg van Wassenaar naar Leiden, kun je lekker doortrappen. Helemaal met de wind in de rug. Het zwaarste verzet ging op en op de souplesse hebben we er een PR uitgetrapt. En ik ging nog niet eens voluit.

8,38 km 15,29 minutenGEMID.MAX.
Snelheid32,5km/u45,7km/u
Geschat vermogen 201W

De fiets gaat bij thuiskomst weer het wekelijks onderhoud in: ketting in de terpentine, frame even afspoelen en de apparaatjes aan de oplader. Zaterdag of zondag wordt alles wer goed schoongemaakt en in de olie gezet.

Ook de schoenen gaan vandaag voor het eerst op de schoenendroger van Sinterklaas (daar komt een ander artikel over). Prettig weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.