Menu Sluiten

Met lood in de schoenen

Op kantoor heb ik weer genoeg energie opgedaan. Het lichaam was volledig van slag. En om te laten zien dat ik goed bezig was heb ik veel water gedronken, image is everything. Als topsporter moet je natuurlijk wel aan je waterhuishouding denken.

Ik maakte me niet druk over de terugweg. Ik hoefde niet op tijd thuis terug te zijn, het tempo kon ik dus aanpassen aan mijn gevoel. Licht verzetje en de benen ronddraaien. Maar toch haalde ik mijn fiets uit de stalling met lood in mijn schoenen. Ik had al een voorgevoel dat mijn dip onderweg groter zou zijn als op de heenweg.

Je beseft dat de conditie niet zo goed is als je onderweg moet stoppen om een energy bar op te eten. Het was nog de verkeerde ook: zo’n stroperige reep die eigenlijke voor ná het sporten bedoeld is. Als een echte toffee blijft hij overal plakken in je mond en hij is bijna niet weg te slikken. Mijn droge mond helpt natuurlijk ook niet mee. Waarom heb ik nog geen bidon gekocht? Ik heb zelfs twee bidonhouders…..

Ná 15 km ben ik in Leiden en zoek ik de juiste weg naar Warmond. Toch net even verkeerd gereden, maar gelijk een goed excuus om nog een keer zo’n verkeerde reep vol met energie te eten. Ik voel me eigenlijk wel een looser, maar wel eentje die goed bezig is. De roest moet weer uit de benen en de souplesse er in.

Van de rit zelf herinner ik me niet veel meer. Behalve dat ik op 5km voor de finish nog even op een bankje plof met uitzicht over de polder. Even uitrusten voor het laatste deel van de etappe.

Thuis aangekomen zet ik mijn fiets tegen de schuur. Ik lach naar mijn vrouw en vertel haar trots dat ik het gered heb. Anderhalf uur over 30km is echt niet slecht voor een beginner, en alle begin is moeilijk, praat ik mezelf moed in. Ik ben bekaf maar voldaan. ’s Avonds op de bank ben ik ook knock-out. Peter Koelewijn galmt door m’n hoofd, maar ik negeer hem gewoon. Wat nou, ik wordt ouder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.